075-6220279 info@fysiotherapie-rooswijk.nl Dr. J.J. van der Horststraat 2A, 1544 XE Zaandijk

Excentrisch trainen (Flywheel)

Fysiotherapie Rooswijk is tegenwoordig ook in het bezit van een ‘FyzzioKinetic Centre’. Dit zijn trainingstoestellen met flywheel-techniek. Hiermee is het mogelijk om zowel concentrisch als excentrisch trainen te combineren.

Flywheel training (ook wel inertie training of Kinetic training genoemd) maakt gebruik van de vliegwiel technologie, die is ontwikkeld aan het prestigieuze Karolinska Instituut (Zweden). Deze technologie wordt onder andere gebruikt door de NASA omdat het astronauten in staat stelt om te trainen in een gewichtloze omgeving.

Bij flywheel training zijn de gewichten uit de traditionele krachttrainingsapparatuur vervangen door een op een as gemonteerd draaiend vliegwiel. Om deze as is een koord gewikkeld, waarvan aan het uiteinde door de patient wordt getrokken. Het vliegwiel werkt als een soort ‘jojo’; hoe harder eraan getrokken wordt, hoe meer weerstand men ondervindt en hoe harder het vliegwiel vervolgens weer terugdraait.

Het succes van FyzzioKinetic zit in de unieke en gepatenteerde producten die een heel specifieke weerstandsvorm bieden. Elke beweging, elke oefening en elke serie is effectiever dan bij traditionele toestellen. Concentrisch en excentrisch maakt jouw patiënt voltreffers. En omdat excentrisch trainen binnen de fysiotherapie/fitness momenteel echt een thema is, wordt FyzzioKinetic succesvol toegepast in vele centra wereldwijd. Zowel in topsport als in revalidatie.

(bron: FyzzioKinetic)