075-6220279 info@fysiotherapie-rooswijk.nl Dr. J.J. van der Horststraat 2A, 1544 XE Zaandijk

Valpreventie: Vallen Verleden Tijd

LET OP! Op het moment hebben wij het programma even op pauze gezet. De zorgverzekeraars weten nog niet wat ze mogen vergoeden, hoeveel en hoe het gedeclareerd kan worden. Op dit moment wordt het ook nog niet door de gemeente gefinancieerd. Als er meer duidelijkheid is zullen we ons programma weer opstarten.

Vallen Verleden Tijd is een valpreventieprogramma ontwikkeld door de Sint Maartenskliniek. Het is een programma voor thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder met een verhoogd valrisico die 15 minuten kunnen lopen zonder loophulpmiddel (of één wandelstok). Tijdens Vallen Verleden Tijd gaan ouderen in een groep samen met Sven Kok en Fleur Bakkum aan de slag met een hindernisbaan, spelvormen en valtraining (op een speciale valmat).

Vallen Verleden Tijd is een groepsprogramma voor maximaal tien ouderen en bestaat uit een hindernisbaan, spelvormen en valtraining. Er zijn tien bijeenkomsten van 1,5 uur die één keer per week plaatsvinden.

De bijeenkomsten zullen iedere maandag van 12.45 – 14.15 worden gegeven bij ons in de praktijk in Zaandijk.

Veel zorgverzekeraars vergoeden het programma volledig of deels vanuit de basisverzekering. Vraag gerust aan één van ons wat u vergoed krijgt bij uw zorgverzekering.

Vallen Verleden Tijd is door het RIVM erkend als valpreventieve beweeginterventie.

Heeft u interesse om mee te doen of heeft u nog vragen. Neem dan gerust contact met ons op.

(bron: veiligheid.nl)