Waarom gebruikt de fysiotherapeut niet al mijn behandelingen??

Dit is een vraag die wij wel eens krijgen in de praktijk. Waarschijnlijk gaan wij deze vraag nog veel meer en veel vaker krijgen.

Binnenkort kunt u weer een nieuwe zorgverzekeraar uitkiezen of veranderen van aanvullend pakket. Als u kiest voor een pakket met veel fysiotherapie behandelingen betekent dit niet direct dat al deze behandelingen gebruikt worden. Dit is natuurlijk erg zonde, want u betaalt hier een hoop geld voor.

De fysiotherapeut gebruikt het liefst zo min mogelijk behandelingen. Dit is natuurlijk gek omdat je zou denken dat meer behandelingen ook meer inkomsten betekent voor de praktijk. Helaas is dit niet helemaal het geval. Dit komt door de zo gehete ‘behandelindex’ waar wij op worden afgerekend.

Bekijk hier een uitzending van zorg.nu van de AVRO/Tros waar dit heel duidelijk wordt uitgelegd. Dit is zeker het kijken waard!

Houdt hier dus goed rekening mee als u in december weer een zorgverzekering afsluit. Als u hier vragen over heeft kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht.